Kastanjesoep en toast met boschampignons

Nodig (voor 4):

  • 2 uien
  • wit van 1 prei
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g gekookte kastanjes (een bekend merk in de supermarkt is Ponthier, je vindt de vacuümverpakte ‘marrons cuits‘ in de koeltoog bij de groentenafdeling)
  • 1,5 l groentebouillon
  • 150 g boschampignons
  • 2 lente uitjes
  • 4 dikke sneden (wit) brood
  • zwarte peper
  • zeezout

Aan de slag:

Snipper de ui en het preiwit fijn. Fruit de ui en de prei samen in olijfolie. Voeg daarna de kastanjes en groentebouillon toe. Laat ongeveer 30 minuten koken. Kruid af met peper en zout. Mix alles extra lang zodat je een gladde soep krijgt.

Maak de boschampignons schoon en verdeel ze in kleine stukjes. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie. Rooster het brood daarna in de oven.

Bak de boschampignons in een hete pan. Kruid met peper en zout en voeg op het laatst de fijngesnipperde lente ui toe. Dresseer de champignons op de toast.

Serveer de soep in een kommetje en leg de toast ernaast op een bordje.

Smakelijk!