Chili Sin Carne

Nodig (voor 4):

  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 stengels groene selder
  • 3 tenen look
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 blik rode bonen (400 g)
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 zoete aardappelen
  • chilipeper
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 doosje quorn (vacuum)
  • zure room
  • guacamole
  • gemalen cheddarkaas
  • eventueel wat verse koriander

Aan de slag:

Snipper de uien fijn. Snij de wortels, paprika’s en selder in kleine stukjes. Pel de look en hak fijn. Stoof daarna alle groenten aan in een beetje olijfolie. Doe de tomatenblokjes erbij en kruid met peper en zout.

Bak in een aparte pan de quorn in wat olijfolie en kruid goed met pezo en chilipeper. Doe de quorn bij de saus, kruid bij indien nodig en doe na 20 minuten de uitgelekte maïs en rode bonen erbij.

Omdat er geen vet uit de quorn (eiwitten) komt, kan je best voldoende olijfolie gebruiken. Doe je dat liever niet, voeg de quorn dan rechtstreeks toe aan de saus en kruid extra met pezo en chilipeper. 

Snij de zoete aardappelen in twee en maak met met een mes enkele inkervingen in de aardappel, wrijf in met olijfolie en grof zeezout en zet de aardappelen in een braadslede in de oven gedurende 30 minuten op 180°C. Prik even in de aardappelen om te checken of ze gaar zijn. Afhankelijk van de grootte hebben ze wat meer tijd nodig.

Leg 1 aardappel op een bord en lepel de saus er half over. Werk af met een eetlepel guacaomole en een eetlepel zure room. Strooi wat gemalen cheddarkaas over de saus.

Voor de liefhebbers: nog lekkerder met wat koriander erbij.

Tip: Koop niet altijd nieuwe kruiden. Je heb misschien nog ergens straffe peper, paprikapoeder of vervallen chilikruiden staan. Gebruik ze! Ze vervallen niet. De smaak vervlakt alleen wat. Gewoon wat extra gebruiken volstaat.

Smakelijk!