Over ons

Mijn droom

Vroeger was ik ambtenaar. En hoewel ik hield van mijn werk, gingen mijn ogen pas écht twinkelen als ik lekker eten op tafel toverde. Dus gaf ik toe aan de lokroep van de keuken. Een koksdiploma en enkele jaren restaurantervaring later ging ik voluit voor mijn droom: een eigen bistro. In 2015 zag Het Looks het levenslicht. En de rest is geschiedenis. Vandaag is koken nog altijd het liefste wat ik doe. Als ik niet in de zaak sta, vind je me met mijn neus in de kookboeken of op wandel in de natuur. Op zoek naar de volgende smaaksensatie voor op jouw bord. Tot gauw?

Liefs, Anja.

Het Looks

Het Looks is vernoemd naar één van de oudste wijken in Lier. Een volksbuurt, die ook vandaag nog het authentieke karakter en de wijktradities heeft behouden. Het pand was vroeger een brouwerij. De typische binnenkoer herinnert nog aan die vervlogen tijden. De huidige uitstraling danken we aan de renovatie door Architectenatelier Verwilt-Allegro. De lijntekening aan de voorgevel is van de hand van kunstenares Aam Solleveld.

Lekker lokaal

Lokaal is bij ons geen modewoord maar een levenswijze. Daarom kopen we zo veel mogelijk lokaal: van onze ingrediënten tot ons interieur. We werken bewust met streekpartners voor onze groenten, ons brood, ons vlees, onze wijn, onze chocolade en onze koffie. Zelfs de houten meubelen en ons servies zijn lokaal en ambachtelijk vervaardigd. Kortom: alles is bewust ‘van hier’.

Onze wijnen

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken! Dat is het motto van VigneLier, onze lokale wijnpartner. Daarom voorzien we bij elk gerecht een zorgvuldig gekozen suggestiewijn. De prijzen zijn transparant: je betaalt voor elke fles de aankoopprijs plus 17 euro kurkgeld. Helemaal fan van een bepaalde wijn? Koop dan een extra fles om mee naar huis te nemen.

Onze recepten

Omdat we koken volgens de seizoenen, verandert onze menukaart elke vier weken. Heb je heimwee naar een gerecht dat niet meer op de kaart staat? Of wil je graag zelf een lekkere, gezonde hap op tafel toveren? Duik dan je keuken in en probeer één van onze recepten uit. Wij delen onze favorieten graag op de receptenpagina.

Aanraders in de omgeving

Je vindt onze gezellige volksbuurt aan de rand van het centrum van Lier, op wandelafstand van het historische stadscentrum. In een mum van tijd sta je in het groen en aan het water. Hou je van wandelen? Volg dan het Nazarethpad, de wandelknooppunten of de stadsvesten. Pallieteren met de fiets doe je langs de Nete of langs het knooppuntennetwerk. Een authentieke overnachting boek je bij airbnb LIERisch huisje of  DO-DO. Pik daarna zeker een ontbijt mee in de vele leuke plekjes zoals Cabane of Bizar. En voor je lunch en diner staan wij natuurlijk voor je klaar!