Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 215°C. Leg de bladerdeeg in de bakvorm. Leg het bakpapier erin en vul met de gedroogde erwten of bonen. Bak het deeg 25 minuten ‘blind’ in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Scheur of versnij ondertussen de champignons. Bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout.
Snij de pompoen in fijne reepjes of blokjes en bak eveneens in olijfolie en kruid met peper en zout en wat currypoeder of ras el hanout (Marrokaanse kruiden). Snij de prei in schijfjes en stoof ook deze aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Blancheer de boerenkool 1 minuutje in gezouten kokend water en giet af. Laat uitlekken en versnij in repen.
Meng alle groenten en kruid indien nodig nog verder af met peper en zout.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C. Verwijder het bakpapier en de erwten/bonen uit de bakvorm. Vul het bladerdeeg met de groentenmengeling.
Meng de room met de eieren, de curry, look en peper en zout. Giet over het groentenmengsel.
Zet de taart 30 minuten in de oven. Dek ze bij voorkeur af met een bakplaat zodat de groenten niet verbranden.
Serveer met gemengde sla (bijvoorbeeld veldsla, witloofreepjes en gele biet) en een frisse (graanmosterd)dressing.
Smakelijk!