Spinazieomelet met champignons lenteui en sesam

Nodig (voor 4):

  • 6 eieren
  • 175 g spinazie
  • 1 klein bakje Parijse champignons (bruine kastanjechampignons)
  • 2 stengels lente-ui
  • geroosterd sesamzaad
  • peper en zout
  • boter
  • sesamolie

Aan de slag:

Doe de eieren samen met de spinazie in een keukenrobot. Mix de mengeling tot je een groene egale massa hebt. Je kan ook een mixer gebruiken, maar dat duurt iets langer. Kruid af met peper en zout.

Snij de champignons in 4 of 6 partjes, afhankelijk van de grootte. Snij de lente-ui in fijne ringetjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan tot ze goudkleurig zijn. Let op, want dit gaat snel. Doe wat sesamolie in een pan en bak de champignons. Kruid met peper en zout.

Doe in een pannenkoekenpan een beetje boter en verwarm ze. Doe er een soeplepel spinazie-ei mengsel in. Laat rustig bakken. Het is niet nodig om de omelet om te draaien.

Als de omelet los komt van de bodem is ze klaar. Leg op een bord, schik er de gebakken champignons, de sesamzaadjes en de lente-ui bovenop.

Smakelijk!