Gepocheerd ei met spinazie en garnalen

Nodig (voor 4):

  • 4 handen spinazie
  • 4 verse eieren
  • 200 gram garnalen
  • peper en zout
  • boter
  • 50 ml azijn

Aan de slag:

Verhit boter in de pan en laat de spinazie slinken in de pan. Kruid goed met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Vul een pot water, voeg er 50 ml azijn bij en laat koken. Breek de eieren en vang elk ei op in een klein tasje. Verlaag de temperatuur van het water tot tegen het kookpunt. Kap de eitjes één voor één in het midden van de pot. Als de temperatuur wat zakt, zet je het vuur iets hoger. Laat ze gedurende 3 minuten pocheren (laten garen net onder het kookpunt). Neem elk eitje voorzichtig uit het water met een schuimspaan.

Verdeel de spinazie over 4 borden. Leg het gepocheerd eitje op de spinazie en werk af met garnalen.

Smakelijk!