Bulgur met aubergine en tomaat

Nodig (voor 4):

  • 2 aubergines
  • 2 sjalotten
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr bulgur
  • 75 cl groentenbouillon
  • geconcentreerde tomatenpuree
  • lenteui
  • tomatensaus
  • zachte schapenkaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • eventueel wat verse koriander

Aan de slag:

Zet de oven op 200 °C. Snij de aubergines in 2 en maak kruiselingse inkervingen. Bestrooi met zout en doe er olijfolie op. Zet een half uur in de oven zodat ze kunnen garen. Ze moeten er een beetje gebakken uitzien.

Snipper de sjalot. Stoof enkele minuten aan in olijfolie, samen met de bulgur. Doe er 1 eetlepel tomatenpuree bij en de geperste knoflook. Roer alles onder elkaar en overgiet met de groentenbouillon. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken/wellen onder gesloten deksel.

Tip: Check even op de verpakking van de bulgur de hoeveelheid vocht ten opzichte van de bulgur. Dit kan, net als de gaartijd, verschillen van merk tot merk.

Warm de tomatensaus op.

Ontpit ondertussen de tomaten, snij ze in blokjes en kruid met peper en zout. Je kan er eventueel wat koriander onder mengen. Snij ook de lenteui.

Haal de aubergine uit de oven.
Doe de warme tomatensaus in een bord. Leg de aubergine midden in de saus. Doe enkele lepels bulgur op en naast de aubergine. Werk af met verbrokkelde schapenkaas, lent ui, tomatenblokjes en extra koriander.

Smakelijk!