Bloemkoolpizza

Nodig (voor 20 stuks van 10 op 10 cm):

Pizzabodem:

  • 600 gram bloemkool
  • 90 gram geraspte parmezaan
  • 2 eigeel
  • 1 eiwit
  • 200 gram amandelmeel
  • Peper en zout

Beleg:

  • 150 gram Philadelphiakaas
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 2 prei
  • olijfolie
  • Amandelschilfers
  • rucola

Materiaal:

  • Keukenrobot
  • Handdoek zonder gaatjes
  • Ovenplaat
  • Bakmat

Aan de slag:

Pizzabodem:

Maal de bloemkool in een keukenrobot fijn. Neem een handdoek en doe de fijngemalen bloemkool erin en wring zo hard je kan om al het vocht eruit te doen. Meng de ‘bloemkoolcouscous’ met de eieren, het amandelmeel en de parmezaan. Kruid nog bij met peper.  Voorzichtig met zout want de parmezaan is al zout.

Schep het mengsel op de bakmat die je op de ovenplaat hebt gelegd. Verwarm de oven op 170°C en bak de pizzabodem gedurende 20 minuten. Hij zou er mooi bruin moeten uitzien. Indien nog niet mooi gebakken, geef nog wat minuten bij.  Laat vervolgens rusten.

Beleg:

Snij de courgette in schijfjes en de prei in ringen. Verdeel de broccoli in fijne roosjes en kook al dente in gezouten water. Bak alle groenten op in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de amandelschilfers in een droge pan.  Blijf bij het vuur want ze zijn snel verbrand.  Strooi er wat zout over en laat afkoelen

Beleggen van de pizza:

Draai de bakmat om zodat de pizzabodem loskomt.  De gebakken zijde ligt onderaan. Snijd de bodem in stukken in de grootte waarin je de pizza wil serveren. Wij snijden hem in vierkanten van 10 cm op 10cm. Smeer de Philadelphia rijkelijk over de pizzabodem. Beleg met de groentenmengeling. Doe er goed veel op, niet zoals bij een traditionele pizza waarbij je de groentjes moet zoeken.

Afwerking:

Bak de pizza nog 5 minuten in een oven van 180°C.  De groentjes mogen er een beetje gebakken uitzien. Leg enkele stukjes pizza op een bord.  Strooi er wat amandelschilfers over en werk af met rucola.

Smakelijk

Tip: je kan de pizzabodems perfect invriezen en later gebruiken